Kennisbank

Hoe krijg je grip op je cijfers?

Hoe krijg je grip op je cijfers?

Het leiden van je bedrijf vereist niet alleen een heel goed idee en heel hard werken, maar ook een begrip van de financiële kant van je onderneming. Wat voor effect heeft dat harde werken nu eigenlijk? Voor MKB-ondernemingen is het heel belangrijk om grip te krijgen op de cijfers. Dit betekent dat je in staat moet zijn om je financiële gegevens te analyseren en te interpreteren om de gezondheid van je bedrijf te monitoren en strategische beslissingen te nemen. In dit blogartikel bespreken we het belang van financiële analyse en geven we praktische tips over hoe jezelf grip kunt krijgen op je cijfers.

Inzicht en daardoor groei!

Inzicht en daardoor groei!

Angst voor de weegschaal…

Je herkent wellicht dit voorbeeld. Ik durfde al langere tijd niet op de weegschaal te staan, want ik weet dat ik te zwaar bent. In m’n hoofd had ik dus al wel het inzicht, maar ik durfde niet de confrontatie met mezelf aan om onder ogen te zien hoe de weegschaal daadwerkelijk zou uitslaan.

Geen verrassingen: wat je ziet is wat je betaalt

Geen verrassingen: wat je ziet is wat je betaalt

Heb je ook wel eens te maken gehad met onverwachte kosten die je begroting in de war schoppen? Het kan een uitdaging zijn om duidelijkheid te scheppen over de prijzen die je hanteert, vooral als het gaat om het vermelden van BTW aan particulieren. In dit artikel geef ik je een overzicht van de wettelijke vereisten rondom het tonen van prijzen inclusief of exclusief BTW aan consumenten.

Verschillen tussen administratiekantoor, boekhouder of accountant

Verschillen tussen administratiekantoor, boekhouder of accountant

Er zijn ontzettend veel verschillen tussen een administratiekantoor, boekhouder of een accountantskantoor.

In deze blog gaan we kort in op de verschillen en overeenkomsten tussen deze varianten en ons kantoor 3AP B.V.

Wij zijn een ondernemend administratiekantoor die denkt als een ondernemer.